Mitä kirpputorilla kannattaa myydä?

Kirpputorimyynnissä tietyt trendit pysyvät samana vuodesta toiseen. Tässä blogitekstissä on esittelyssä viisi kategoriaa, joiden tuotteita kannattaa kirppiksellä myydä – sillä niitä ihmiset ostavat.

 

Kuvassa valkoiset tennarit, punamusta neule ja farkkuja.

Hyväkuntoiset ja sesongin mukaiset vaatteet

Suomalaiset ovat tietoisia kuluttajia myös kirpputorilla, ja ostavat pääosin hyväkuntoisia ja puhtaita vaatteita. Siksi vaatteet sekä kengät kannattaa pestä ja puhdistaa juuri ennen myyntiin viemistä, jotta niistä irtoaa mahdolliset hajut ja pölyt. Vuodenaika vaikuttaa suuresti vaatteiden menekkiin, joten talvivaatteita kannattaa myydä syksy-talvi -akselilla ja kesävaatteita kevään auringon alkaessa lämmittää. Ota huomioon myös juhlasesongit; ajoita juhlamekkojen myynti ennen valmistujaisia, hääsesonkia ja pikkujouluja.

Vintage-vaatteilla on oma, spesifi käyttäjäkuntansa. Vintage-vaate liikkuu silloin, kun se on helppo yhdistää erilaisiin asuihin, tai vaatteen malli tai kuosi on sillä hetkellä trendikäs. Tietyn ajanjakson vanhanaikaiset vaatteet taas liikkuvat hitaasti, jos ollenkaan; esimerkiksi värikkäät silkkijakku + hame -yhdistelmät ja pitkäkärkiset korkokengät vain vievät hyllytilaa.

 

Kuvassa mukeja, lasipurkkeja, paistinpannu ja paistinlastoja.

Kodin käyttötavarat

Astiat, pyyhkeet, ruoanlaittovälineet, kukkaruukut, lakanat, työkalut, toimistotarvikkeet, matot… Kaikkea, mitä kodin arjessa tarvitaan, etsitään myös kirppiksiltä! Tärkeää tässäkin kategoriassa on, että tavara on ehjää ja käyttökelpoista. Toki monet keräilijät ja vintage-fanit etsivät myös useita vuosikymmeniä vanhoja esineitä, kuten Riihimäen Lasin Ilves-purkkeja, Arabian vanhoja astioita ja kuparisia kahvipannuja. 

 

Kuvassa lasten sininen huppari ja purppura mekko.

Lastenvaatteet ja lelut

Lastenvaatteita on kierrätetty iät ja ajat, ja suosio sen kuin kiihtyy. Käytettyjen lastenvaatteiden kohdalla pätevät samat säännöt kuin muissakin vaatteissa: siisti ja ehjä myy parhaiten. Monet vanhemmat kiertävät kirpputoreja lastensa kanssa, joten leluille löytyy myös paljon ostajia. Rikkinäiset muovilelut on syytä jättää kotiin, mutta mm. pehmolelut vaihtavat usein omistajaa. Pehmot on hyvä käyttää pesukoneen kautta ennen myyntiin viemistä. Isojen lelujen (esim. pihalelut) tuomista kirpputorille kannattaa harkita, sillä ne vievät paljon tilaa myyntipöydältäsi.

 

Kuvassa muumimukeja ja Iittalan Kastehelmi -tuikkuja.

Arvokkaat materiaalit ja merkkitavara

Nahkatakit, nahkalaukut ja nahkakangas yleensäkin myy hyvin kirpputorilla. Käyttötavaraa etsivien lisäksi nahkaa metsästävät myös käsitöitä harrastavat ihmiset, sillä nahka on uutena kallis materiaali. Siksi nahkatuotteissa edes pienet kulumat tai napin puuttumisetkaan eivät ostajia usein haittaa.

Merkkivaatteet ja -tavarat ovat niitä harvinaisia aarteita, jotka tekevät monelle kirppistelystä jännittävää ajanvietettä. Esimerkiksi Marimekon ajattomat klassikkovaatteet ja -kankaat vaihtavat yleensä nopeasti omistajaa. Myös paikalliset / suomalaiset designtuotteet ja -korut käyvät kaupaksi hyvin. Arabian astiat (erityisesti Suomessa valmistetut), aidot Muumimukit sekä jotkin tunnetut ulkomaiset merkit kuten Adidas, Nike, Gymshark, Desigual, GUESS ja Tommy Hilfiger ovat myös haluttuja – hyväkuntoisina tietenkin.

Itsepalvelukirpputoreilla on aina riski, että arvokasta tavaraa varastetaan. Varastamista voi ehkäistä mm. hinnoittelemalla tuotteesi fiksusti ja kirpputorin yleisen hintatason mukaisesti. Monilla kirpputoreilla on myös lukittavia vitriinejä tai kassalta vuokrattavia hälytyslaitteita kalliimpien tavaroidesi turvaksi. Kannattaa varmistaa, että kirppiksellä, jossa myyt, on tilassaan tallentava kameravalvonta.

 

Kuvassa rottinkilamppu, pyöreä tarjotin ja tuikku.

Sisustustavarat

Sisustaminen on yhä tärkeämpää suomalaisille, ja useiden tee-se-itse -sisustusvinkkien myötä sisustamisesta on tullut yhä vapaampaa ja luovempaa. Kirpputoreilta etsitään inspiraatiota ja kaunista tavaraa kodin seinille, pöydille ja kattoon. Nyt kirppikselle kannattaa viedä mm. IKEA-löytöjä, retrolamppuja, kukkaruukkuja, sisustustauluja, isoäidin vintiltä löytyneitä emaliastioita ja vanhoja, retrovivahteisia käyttö- ja koriste-esineitä. Jotkin kirppikset ottavat vastaan myös huonekaluja; erityisesti sekä uudet ja modernit sekä vanhat ja vintagemaiset pöydät, tuolit ja senkit / hyllyt ovat haluttua tavaraa.

 

Kuvassa lasten pyöräilykypärä, joogamatto ja luistimet.

Harrastusvälineet

Ketjuliikkeiden hintojen kauhistelun jälkeen monet käyvät kiertämässä kirppiksiä hyväkuntoisten harrastusvälineiden toivossa. Rullaluistimet, suojavarusteet, jumppapallot, joogamatot, joukkueurheiluvälineet, retkeilyvarusteet, käsipainot ja kahvakuulat ovat sellaisia välineitä, jotka kiertävät usein hyväkuntoisina seuraavalle käyttäjälle, ja siksi niitä osataan etsiä kirpputoreilta. Jos nurkissasi lojuu käyttämättömänä lojuvia liikuntavälineitä, kannattaa kokeilla myydä ne kirppiksellä!

Mitä muuta sinun kannattaa ottaa huomioon, jotta saat myynneistäsi parhaan tuoton? Lue IS haastattelu: Kuinka tienata kirppiksellä?

fiSuomi