Sopimusehdot

Jyväskylän Keskustan Kirppis Oy
Y-tunnus: 2945269-2
Vapaudenkatu 40-42, 40100 Jyväskylä

Sopimusehdot päivitetty 5.1.2021

Jyväskylän Keskustan Kirppis Oy pidättää oikeuden muutoksiin.

KIRPPUTORIPÖYTÄ ITSEPALVELUNA: SOPIMUSEHDOT

Pöytävarauksen teko
 

Pöytävarauksen voi tehdä nettisivuillamme Kirppari-Kalle -järjestelmässä tai paikan päällä liikkeessämme. Pöytävaraus tulee maksaa varauksen yhteydessä. Lisäksi, tilityksen yhteydessä kirpputori perii asiakkaan myyntituotoista 5 % myyntiprovision.

Yhden pöydän voi vuokrata maksimissaan kahdeksaksi (8) viikoksi eli 56 päiväksi kerrallaan.

Osoitteemme on: 
Keskustan Kirppis
Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla) 

Pöytävaraus Kirppari-Kallen kautta: 
1. Rekisteröidy / kirjaudu sisään
2. Varaa pöytä ja maksa varauksesi verkkopankissa
3. Hinnoittele tuotteesi järjestelmässä tai käsin

Varauksen jälkeen 
4. Tuo tuotteesi myyntiin, kun myyntijaksosi alkaa
5. Seuraa reaaliaikaista myyntiäsi järjestelmästä
6. Myyntijakson päätyttyä tyhjennä pöytäsi
7. Maksamme sinulle myyntituotot suoraan pankkitilillesi 

Pöytävuokraviikkoon kuuluu myyntipöydän lisäksi 1 x 30 kappaleen hintalappu-arkki. Jos sinulla on neljän viikon varaus, saat yhteensä 4 hintalappu-arkkia. 

Pöytävarauksen siirto tai peruutus

Jos haluat siirtää pöytävarausta toiseen ajankohtaan, ilmoita siitä ennen myyntijaksosi alkua henkilökunnalle sähköpostitse: info@keskustankirppis.fi , puhelimitse tai myymälän kassalla. Maksamasi pöytävuokran maksu pysyy ”sisässä”, eikä siirrosta koidu lisäkuluja.

Pöytävarauksen peruutus tulee tehdä 48 tuntia ennen myyntijakson alkamista ilmoittamalla henkilökunnalle sähköpostitse: info@keskustankirppis.fi , puhelimitse tai myymälän kassalla. Varaus lasketaan alkavaksi myyntijakson ensimmäisenä päivänä klo 11:00 (aukioloajoista riippumatta).

Mikäli pöytävarausta ei peruta ajoissa, Keskustan Kirppiksellä on oikeus veloittaa yhden (1) viikon pöytävuokran hinta. Jos tässä tapauksessa olet jo maksanut useammasta viikosta, palautamme loput.

Tuotteiden hinnoittelu 

Hintalappuina käytetään ainoastaan Kirppari-Kalle -järjestelmän omia hintalappuja. Niitä ei voi tehdä itse, sillä jokaisessa tuotteessa tulee olla viivakoodillinen hintalappumme. Yhteen pöytävarausviikkoon sisältyy yksi hintalappuarkki (30 kpl/arkki). Jos sinulla on neljän viikon varaus, saat yhteensä 4 kpl hintalappuarkkeja. Lisää hintalappuja voi ostaa hintaan 0,60 €/arkki. 

Voit hinnoitella tuotteita kahdella tavalla: 

1. Suosittelemme esitäyttämään hintalaput netissä Kirppari-Kalle -järjestelmässä, sillä näin tuotteidesi tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmään. Kun olet hinnoitellut tuotteet, voit noutaa hintalaput kirppikseltämme valmiiksi tulostettuna, mieluiten ennen myyntijaksosi alkua. 

Esitäyttämällä tuotteesi pidät kätevästi kirjaa tuotteista, joita olet tuonut myyntiin. Näin esim. katoamistapauksessa tuotteen jäljittäminen on helpompaa. Esitäyttämällä vähennät myös virheiden mahdollisuutta, sillä hinta luetaan kassalla suoraan järjestelmästä, kun taas käsin hinnoittelemalla näpyttelemme hinnan käsin. 

2. Vaihtoehtoisesti voit noutaa myymälästämme tyhjiä hintalappuarkkeja, ja kirjoittaa hinnan ja tuotekuvauksen käsin. Tällöin Kirppari-Kalle -tililläsi näkyy ajantasaisesti vain myytyjen tuotteiden tuotenumero ja hinta. 

Hintalapuissa tulee lukea tuotekuvaus ja hinta. Emme myy tuotteita, joista nämä tiedot puuttuvat. Suosittelemme kuvailemaan tuotteet mahdollisimman tarkasti (Kirppari-Kallessa kirjoitustilaan mahtuu 30 merkkiä, mutta käsin kirjoittamalla voi täydentää). 
– Tum sin verhot 2 m
– Pun tennarit koko 39
– Jokapoikapaita koko M 

Tämä ehkäisee rikoksia (hintalapun vaihtoa edullisemmasta tuotteesta toiseen), sekä säästää ostajilta vaivaa ja täten edistää myyntiäsi. 

Kiinnitä hintalaput kunnolla erityisesti vaatteisiin, sillä tarrapinta ei ota kankaaseen kiinni pitävästi. Emme myy hintalaputtomia tuotteita, vaan ne päätyvät löytötavaroihin. Hyviä keinoja ovat esim. tarran kiinnittäminen pahvinpalaselle, jonka kiinnittää narulla vaatteeseen. Toinen hyvä keino on niitata nitojalla tarrahintalappu kiinni niskan lappuun tai pesulappuun. Tämä ottaa hieman enemmän aikaa, mutta ehkäisee runsaasti katoamisia ja edistää myyntiäsi! 

Pääset näkemään ajantasaisen myyntisi milloin tahansa netistä tai Kirppari-Kalle -mobiilisovelluksesta. 

Myyntipöydän täyttö
 

Tuo tuotteesi myyntiin joko: 
– myyntijakson aloituspäivää edeltävänä iltana puoli tuntia ennen sulkemisaikaa
– myyntijakson ensimmäisenä päivänä kirppiksen avatessa ovensa. 

Huom! Pöydän tyhjennyksen kellonaika ei ole sama kuin täyttämisajankohta. Tarkista, monelta pöytäsi tulee olla tyhjä, jotta säästyt ylimääräisiltä maksuilta.

Aukioloaikamme:
MA-PE 11:00 – 18:00
LA 10:00 – 16:00
SU 12:00 – 16:00 

Keskustan Kirppis
Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla) 

Jos saavut autolla, parkkeeraa autosi Asema-aukion parkkipaikalle tai Forumin parkkihalliin ja osta parkkilipuke. Voit lainata myymälästämme ostoskärryn, niin tavaroiden siirto myyntipaikalle sujuu helpommin. 

Henkareita riittää kirppiksellä kaikille. Omia ei tarvitse tuoda, ellet halua päästä turhista henkareistasi eroon. Emme säilytä asiakkaiden omia henkareita. 

Myyntipöydän ylläpito
 

Myyntipöydän vuokraaja on vastuussa oman pöytänsä siisteydestä. Voit tuoda lisää tavaraa myyntiin milloin tahansa myyntijaksosi aikana. Suosittelemme käymään tarkistamassa myyntipöydän siisteyden joka päivä myyntijakson aikana, sillä siisti pöytä myy parhaiten. Halutessasi voit myös ostaa meiltä lisäpalveluna myyntipöydän siivouspalvelun. Katso hinnasto. 
Tuotteiden tulee mahtua myyntipöydän sisäpuolelle, eikä niitä saa asettaa lattialle siivoojan tielle. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella, henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä osa tuotteista. Myynnistä poistetut tuotteet säilytetään viimeistään vuokraajan viimeiseen myyntipäivään saakka. 

Kirpputorin henkilökunta pitää huolen Keskustan Kirppiksen yleisestä siisteydestä. 

Hintojen muuttaminen myyntijakson aikana
 

Jos haluat alentaa kaikkien pöytäsi tuotteiden hintaa -50%, kerro tästä henkilökunnalle puhelimitse tai käymällä paikan päällä. Merkitsemme alennuksen tilisi tietoihin, ja alennus tulee voimaan automaattisesti. Laita tai pyydä henkilökuntaa laittamaan pöydällesi kyltti alennuksesta. Huom! Jos sinulla on samanaikaisesti monta pöytää vuokralla, -50% alennus tulee automaattisesti KAIKKIIN pöytiin sekä mahdollisiin vitriinituotteisiin.

Huom! Sähköposteihin reagoimme parin päivän sisällä, joten suosittelemme ilmoittamaan alennusmyyntijaksosta puhelimitse tai käymällä paikan päällä. 

Jos haluat alentaa yksittäisten tuotteiden hintoja, vaihda tuotteeseen kokonaan uusi hintalappu. Älä suttaa tai muuta hintalapun vanhoja tekstejä, sillä henkilökuntamme ei voi tietää, onko myyjä itse muuttanut hintaa. Näin ollen emme myy tuotteita, jonka tuotekuvaus tai hinta on käsin muutettu alkuperäisestä. 

Myyntipöydän tyhjennys
 

Kirppispöytäsi tulee olla tyhjennetty myyntijaksosi viimeisenä päivänä 1 tunti ennen sulkemisaikaa.

Keskustan Kirppiksen henkilökunta tarkastaa pois lähtevien myyjien tavarakassit, sillä näin kirppis pystyy valvomaan tuotteiden kulkua ja ehkäisemään varkauksia. Kun olet tyhjentänyt pöydän, siirry kassalle ja näytä tavarat henkilökunnalle. 

Aukioloaikamme:
MA-PE 11:00 – 18:00 (pöytä tyhjennetty klo 17:00 mennessä)
LA 10:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä)
SU 12:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä) 

Voimme lisämaksusta tyhjentää myyntipöytäsi puolestasi! Katso hinnasto. Tyhjennyspalveluun kuuluu, että myyntijaksosi lopussa siirrämme pöytäsi tavarat laatikkoon/kasseihin, jotka voit hakea pois seuraavan päivän aikana. Tilaa tyhjennyspalvelu soittamalla infonumeroomme viimeistään päivää ennen tyhjennyspäivää. 

Mikäli pöytääsi ei ole tyhjennetty määräaikaan mennessä, etkä ole ilmoittanut tilaavasi tyhjennyspalvelua ajoissa, perimme sinulta hinnaston mukaisen pöydän tyhjennysmaksun. Säilytämme kaikkien tyhjennettyjen pöytien tavaroita kolme päivää myyntijakson päättymisestä. 

Kielletyt myyntituotteet
 

Myyntipöydillä EI saa myydä: elintarvikkeita / piraattituotteita / teräesineitä tai aseita / tupakka- tai alkoholituotteita tai muita päihteitä / lääkkeitä / vaarallisia aineita / varastettuja tuotteita / aikuisviihdettä / likaisia, kosteusvauriollisia tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita / käytettyjä alushousuja.

Jos olet epävarma tuotteidesi soveltuvuudesta myyntiin, kysy henkilökunnalta. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä epäkelvot tai varastetuksi epäillyt tuotteet välittömästi. Mikäli kielletyistä tuotteista aiheutuu henkilö- tai esinevahinkoja, myyntipaikan vuokraaja on niistä korvausvelvollinen. 

Myyntien tilitys
 

Keskustan Kirppis tilittää myyntituotot vain pankkitilille. Käteistilityksiä kirppiksen kassalla ei tehdä, sillä olemme tehneet päätöksen olla varastoimatta käteistä myymälässämme. Tämä päätös helpottaa myös kirjanpitoamme sekä auttaa pitämään asiakkaiden myyntitulot varmassa tallessa. 

Tilityksen yhteydessä kirpputori perii asiakkaan myyntituotoista 5 % myyntiprovision. Sinulle jää tästä todisteeksi kirjallinen tapahtuma Kirppari-Kalle -tilisi ”Myynnin seuranta” -kohtaan.

Tilitykset pyritään tekemään aina mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 5 pankkipäivän sisällä myyntijakson päättymisestä. Kun näet saldosi nollattuna Kirppari-Kalle -tililläsi, se tarkoittaa sitä, että tieto tilityksestä on lähtenyt pankkiimme, ja pankkien aikatauluista riippuen rahat ovat tililläsi yleensä noin 1-3 pankkipäivän sisällä. Lisää tilinumerosi tietoihisi Kirppari-Kalle -tililläsi ”Omat tiedot” -kohdassa ennen myyntijaksosi päättymistä, niin tilityksesi ei viivästy. Mikäli tilitystä ei jostain syystä näy eikä kuulu, otathan meihin yhteyttä info@keskustankirppis.fi , niin 
selvitetään, missä vika. 

Teemme välitilityksiä vain pyynnöstä. Voit pyytää välitilitystä kesken myyntijakson, niin tilitämme siihen saakka kertyneet myyntituotot tilillesi seuraavana pankkipäivänä. 

Jos kirppikselle jääneitä tuotteitasi myydään vielä viikon sisällä myyntijaksosi päättymisen jälkeen, tilitämme kyseiset tuotot tilillesi. Sen jälkeen kyseisen myyntijaksosi saldo poistuu näkyvistä Kirppari-Kallesta. Voit pyytää näkyvistä poistunutta PDF-myyntiraporttia itsellesi sähköpostitse henkilökunnalta: info@keskustankirppis.fi 

Kadonneet tuotteet ja varkaudet
 

Jos huomaat, että tuotteesi on kadonnut myyntipöydältäsi (eikä sitä ole myyty), kierrä viereiset ja kirpputorin muut myyntipöydät, sillä tavarat kulkeutuvat helposti muualle. Tarkista myös sovituskopin viereinen rekki sekä ”Löytötavarat”-osasto siltä varalta, että tuotteesta on irronnut hintalappu ja henkilökunta on siirtänyt tuotteesi sivuun. Emme myy hintalaputtomia tuotteita. 

Säilytämme löytötavaroita 7 päivää myyntijakson loppumisen jälkeen. Tule siis tarkistamaan löytötavarahuoneemme ajoissa, sillä tämän jälkeen löytötavarat siirtyvät kirpputorin omistukseen. 

Myymälässämme on tallentava valvontakamerajärjestelmä sekä hälytinportit, jotka ehkäisevät varkauksia. Voit vuokrata kassalta varashälyttimiä tuotteillesi hinnaston mukaisesti. 

Keskustan Kirppis ei vastaa kadonneista, rikkoutuneista tai varastetuista tuotteista, mutta tekee kaikkensa tällaisten tapausten ehkäisemiseksi. Keskustan Kirppis ei ole vastuussa tuotteiden vahingoittumisesta tai tuhoutumisesta ilkivallan, murron, tulipalon, vesivahingon tai muun siitä riippumattoman vahingon sattuessa.

TUOTTOTAKUU (Vain itsepalvelupöydän vuokraajille)

Keskustan Kirppis tarjoaa täyden tuottotakuun kirpputorimyyjille. Mikäli myyntituottosi eivät kata pöytävuokraasi, maksamme erotuksen! Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa, että haluat tuottotakuun voimaan – mikäli ehdot täyttyvät, saat rahat aina takaisin pyydettäessä.

Tuottotakuu on voimassa kaikissa itsepalvelupöydissä ja minimyymälöissä aikaisintaan 23.5.2019 alkaneista varauksista alkaen. Tuottotakuun piiriin eivät kuulu vitriinipaikat tai Easy-palvelu. Myyntiprovisiota ei oteta huomioon tuottotakuuta laskettaessa. Takuu voidaan myöntää enintään neljän viikon aikaisesta pöytävuokrasta siltä ajalta, jolta myyntituotot eivät yllä kattamaan pöytävuokraa.

Tuottotakuun tarkoitus on luoda turvaa kirpputorimyyjälle, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä miinukselle. 

ESIM. 1. Jos kahden viikon kokonaismyynti kattaa 1. viikon pöytävuokran, mutta ei 2. viikon pöytävuokraa, maksamme erotuksen pöytävuokrien summiin asti, jotta et jää miinukselle.

ESIM. 2. Jos kahden viikon kokonaismyynti kattaa kahden viikon pöytävuokran jo 1. viikolla, mutta 2. viikolla myyntiä kertyy alle pöytävuokran hinnan verran, tuottotakuun ehdot eivät täyty.

Tuottotakuun ehdot

1. Kirpputorimyyjä hinnoittelee kaikki myyntijaksoon kuuluvat tuotteensa Kirppari-Kalle -tilinsä kautta “Tuotteiden hinnoittelu” -kohdassa. Tuottotakuun edellytys on, että myydyistä tuotteista jää tieto myynnin seurantaan tuotteen kuvauksen kera. Näin henkilökunta voi tarkastella mahdollisen hyvityspyynnön syitä ja auttaa kirpputorimyyjää myymään menestyksekkäämmin.

2. Kirpputorimyyjä pitää myynnissä pääsääntöisesti hyväkuntoisia ja ehjiä tuotteita. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää tarkoituksellisesti huonokuntoista ja myyntikelvotonta tavaraa myynnissä useita viikkoja, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

3. Kirpputorimyyjä pitää myyntipöydän hyvässä järjestyksessä ja sopivan täynnä myynnin maksimoimiseksi. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää myyntipöydän tarkoituksellisesti epäjärjestyksessä tai liian täynnä niin, että ostaja-asiakkaat eivät löydä pöydästä ostettavaa, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

4. Kirpputorimyyjä uudistaa myyntipöydän tarjontaa pitkäkestoisissa varauksissa. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää jatkuvasti myynnissä samoja tuotteita, jotka eivät ole menneet kaupaksi aikaisemmillakaan myyntijaksoilla, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

5. Kirpputorimyyjä hinnoittelee tuotteet alueen kirpputorien yleisen hintatason mukaisesti. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä hinnoittelee tarkoituksella tuotteensa selvästi ylä- tai alakanttiin niin, että myyntituottoja ei sen takia kerry.

6. Kirpputorimyyjä pitää tuotteitaan myyntipöydässä koko varatun myyntijakson ajan. Tuottotakuu ei päde, mikäli kirpputorimyyjä on estynyt tuomaan tuotteitaan myyntiin varattuna ajanjaksona eikä peruuta pöytävarausta ajoissa. Tuottotakuu ei päde, mikäli kirpputorimyyjä kesken myyntijakson poistaa tavarat myynnistä, vaikka hän ilmoittaisi siitä henkilökunnalle. 

7. Kirpputorimyyjän tuotot eivät riitä kattamaan myyntipöydän kiinteää vuokraa. Mikäli kirpputorimyyjällä on samanaikaisesti useampi myyntipöytä tai peräkkäiset myyntijaksot eri pöydissä: Tuottotakuu ei päde, mikäli myyntituotot kattavat kaikkien pöytien vuokrat riippumatta siitä, mistä pöydistä tuotto kertyi. Nyrkkisääntö on, että mikäli tuotto on suurempi kuin pöytävuokrat, erotusta ei hyvitetä. Myyntiprovisiota ei oteta huomioon tuottotakuuta laskettaessa.

8. Kirpputorimyyjä toimii kirpputorin omien sääntöjen ja hyvän tavan mukaisesti, eikä aiheuta toiminnallaan harmia muille kirpputorimyyjille.

Mikäli kirpputorimyyjän toiminta täyttää tuottotakuun ehdot eikä siitä huolimatta saa pöytävuokran hinnan suuruista summaa myyntituotoistaan, Keskustan Kirppis hyvittää erotuksen kirpputorimyyjälle.

Takuuta tulee pyytää kirjallisesti lähettämällä sähköpostia osoitteeseen: info@keskustankirppis.fi ja laittamalla sähköpostin aiheeksi “Tuottotakuun hyvitys”. Kirpputorin henkilökunta tarkastaa pyynnön, ja antaa ohjeet takuuhyvityksen saamiseksi. Takuuhyvitys voidaan palauttaa ainoastaan kirpputorimyyjän pankkitilille. Takuun hyvityksiä myymälän käteiskassalla ei tehdä. Kirpputorimyyjän tulee ilmoittaa Keskustan Kirppikselle tilinumero hyvityssumman palautusta varten joko sähköpostilla tai Kirppari-Kalle -varausjärjestelmän “Omat tiedot” -kohdassa.

MAKSUT VISA, VISA ELECTRON TAI MASTERCARD-KORTEILLA

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Visa, Visa Electron tai MasterCard-korteilla tehtävissä maksuissa Paytrail Oyj näkyy maksun saajana korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 
Innova 2 
Lutakonaukio 7 
40100 Jyväskylä 
Puhelin: 0207 181830

VERKKOPANKIT

Verkkopankkimaksamiseen liittyvän maksunvälityspalvelun toteuttaa Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Käyttäjän kannalta palvelu toimii aivan kuten perinteinen verkkomaksaminenkin.

fiSuomi