Myyntiohjeet

Tältä sivulta voit lukea myyntipöydän varaukseen ja myyntijaksoon liittyviä ohjeistuksia. Klikkaa otsikkoa, niin näet ohjeet. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, voit lähettää meille sähköpostia: info@keskustankirppis.fi tai soittaa henkilökunnallemme.

Pöytävarauksen voi tehdä nettisivuillamme Kirppari-Kalle -järjestelmässä tai paikan päällä liikkeessämme. Osoitteemme on:

Keskustan Kirppis
Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla)

Pöytävaraus Kirppari-Kallen kautta:

 1. Rekisteröidy / kirjaudu sisään
 2. Varaa pöytä ja maksa varauksesi verkkopankissa
 3. Hinnoittele tuotteesi järjestelmässä tai käsin

Varauksen jälkeen

 1. Tuo tuotteesi myyntiin, kun myyntijaksosi alkaa
 2. Seuraa reaaliaikaista myyntiäsi järjestelmästä
 3. Myyntijakson päätyttyä tyhjennä pöytäsi
 4. Maksamme sinulle myyntituotot suoraan pankkitilillesi

Pöytävuokraan kuuluu myyntipöydän lisäksi 2 x 30 kappaleen hintalappu-arkkeja. Yhden pöydän voi vuokrata maksimissaan neljäksi viikoksi kerrallaan.

Hintalappuina käytetään ainoastaan Kirppari-Kalle -järjestelmän omia hintalappuja. Niitä ei voi tehdä itse, sillä jokaisessa tuotteessa tulee olla viivakoodillinen hintalappumme. Yhteen pöytävaraukseen sisältyy kaksi hintalappuarkkia (30 kpl/arkki). Lisää hintalappuja voi ostaa hintaan 0,60 €/arkki.

Voit hinnoitella tuotteita kahdella tavalla:

 1. Suosittelemme esitäyttämään hintalaput netissä Kirppari-Kalle -järjestelmässä, sillä näin tuotteidesi tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmään. Kun olet hinnoitellut tuotteet, voit noutaa hintalaput kirppikseltämme valmiiksi tulostettuna, mieluiten ennen myyntijaksosi alkua.

Esitäyttämällä tuotteesi pidät kätevästi kirjaa tuotteista, joita olet tuonut myyntiin. Näin esim. katoamistapauksessa tuotteen jäljittäminen on helpompaa. Esitäyttämällä vähennät myös virheiden mahdollisuutta, sillä hinta luetaan kassalla suoraan järjestelmästä, kun taas käsin hinnoittelemalla näpyttelemme hinnan käsin.

 1. Vaihtoehtoisesti voit noutaa myymälästämme tyhjiä hintalappuarkkeja, ja kirjoittaa hinnan ja tuotekuvauksen käsin. Tällöin Kirppari-Kalle -tililläsi näkyy ajantasaisesti vain myytyjen tuotteiden tuotenumero ja hinta.

Hintalapuissa tulee lukea tuotekuvaus ja hinta. Emme myy tuotteita, joista nämä tiedot puuttuvat. Suosittelemme kuvailemaan tuotteet mahdollisimman tarkasti (Kirppari-Kallessa kirjoitustilaan mahtuu 20 merkkiä, mutta käsin kirjoittamalla voi täydentää).

 • Tum sin verhot 2m
 • Pun tennarit koko39
 • Jokapoikapaita kokoM

Tämä säästää ostajilta vaivaa ja täten edistää myyntiäsi.

Kiinnitä hintalaput kunnolla erityisesti vaatteisiin, sillä tarrapinta ei ota kankaaseen kiinni pitävästi. Emme myy hintalaputtomia tuotteita, vaan ne päätyvät löytötavaroihin. Hyviä keinoja ovat esim. tarran kiinnittäminen pahvinpalaselle, jonka kiinnittää narulla vaatteeseen. Toinen hyvä keino on niitata nitojalla tarrahintalappu kiinni niskan lappuun tai pesulappuun. Tämä ottaa hieman enemmän aikaa, mutta ehkäisee runsaasti katoamisia ja edistää myyntiäsi!

Pääset näkemään ajantasaisen myyntisi milloin tahansa netistä tai Kirppari-Kalle -mobiilisovelluksesta.

Tuo tuotteesi myyntiin joko:

 • myyntijakson aloituspäivää edeltävänä iltana puoli tuntia ennen sulkemisaikaa
 • myyntijakson ensimmäisenä päivänä kirppiksen avatessa ovensa.

Aukioloaikamme:
MA-PE 10:00 – 18:00 
LA 10:00 – 16:00
SU 12:00 – 16:00

Keskustan Kirppis
Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla)

Liikkeemme edessä on leveä lastausväylä parkkipaikkojen ja katoksen välissä, jolle parkkeeraaminen on sallittu myyntikuorman purkamisen ajaksi. Jos liikkeen edessä on jonoa, odota paikassa, jossa et häiritse muuta liikennettä, tai osta pysäköintilipuke toiselle Asema-aukion parkkipaikalle (pysäköintimaksu 2,00 €/h) tai Forumin parkkihalliin (pysäköintimaksu 1,00 €/h ensimmäiset 3 h, sunnuntaisin ilmainen). Voit lainata myymälästämme ostoskärryn, niin tavaroiden siirto myyntipaikalle sujuu helpommin.

Myyntipöydän vuokraaja on vastuussa oman pöytänsä siisteydestä. Suosittelemme käymään tarkistamassa myyntipöydän siisteyden usein myyntijakson aikana, sillä siisti pöytä myy parhaiten. Halutessasi voit myös ostaa meiltä lisäpalveluna myyntipöydän siivouspalvelun 1,00 € / päivä. Katso hinnastosta muut lisäpalvelut.

Tuotteiden tulee mahtua myyntipöydän sisäpuolelle, eikä niitä saa asettaa lattialle. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella, henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä osa tuotteista. Myynnistä poistetut tuotteet säilytetään viimeistään vuokraajan viimeiseen myyntipäivään saakka.

Pidämme huolen Keskustan Kirppiksen yleisestä siisteydestä.

Jos haluat alentaa kaikkien pöytäsi tuotteiden hintaa -50%, kerro tästä henkilökunnalle. Merkitsemme alennuksen tilisi tietoihin, ja alennus tulee voimaan automaattisesti. Laita tai pyydä henkilökuntaa laittamaan pöydällesi kyltti alennuksesta. 

Jos haluat alentaa yksittäisten tuotteiden hintoja, vaihda tuotteeseen kokonaan uusi hintalappu.

Myyntipöytäsi tulee olla tyhjennetty myyntijaksosi viimeisenä päivänä viimeistään tuntia ennen sulkemisaikaa.

Aukioloaikamme:
MA-PE 10:00 – 18:00 (pöytä tyhjennetty klo 17:00 mennessä)
LA 10:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä)
SU 12:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä)

Voimme lisämaksusta tyhjentää myyntipöytäsi puolestasi! Katso hinnasto. Tyhjennyspalveluun kuuluu, että myyntijaksosi lopussa siirrämme pöytäsi tavarat laatikkoon, jonka voit hakea pois seuraavan päivän aikana. Tilaa tyhjennyspalvelu soittamalla infonumeroomme viimeistään päivää ennen tyhjennyspäivää.

Mikäli pöytääsi ei ole tyhjennetty määräaikaan mennessä, etkä ole ilmoittanut tilaavasi tyhjennyspalvelua ajoissa, perimme sinulta 10,00 € suuruisen sakkomaksun. Säilytämme kaikkien tyhjennettyjen pöytien tavaroita kolme päivää myyntijakson päättymisestä.

Keskustan Kirppis tilittää myyntituotot vain pankkitilille. Käteistilityksiä kirppiksen kassalla ei tehdä, sillä olemme tehneet päätöksen olla varastoimatta käteistä myymälässämme.  Tämä päätös helpottaa myös kirjanpitoamme sekä auttaa pitämään asiakkaiden myyntitulot varmassa tallessa.

Tilitykset pyritään tekemään aina mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään kahden viikon sisällä myyntijakson päättymisestä.

Myyntipöydillä EI saa myydä:

 • Elintarvikkeita
 • Piraattituotteita
 • Teräaseita
 • Tupakka- tai alkoholituotteita tai muita päihteitä
 • Lääkkeitä
 • Vaarallisia aineita
 • Aikuisviihdettä
 • Likaisia, kosteusvauriollisia tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita
 • Käytettyjä uima-asuja tai alusvaatteita. Jos tuotteissa on kaupan hintalaput paikoillaan, se katsotaan käyttämättömäksi.

Jos olet epävarma tuotteidesi soveltuvuudesta myyntiin, kysy henkilökunnalta.

Poistamme epäkelvot tuotteet myynnistä välittömästi. Mikäli kielletyistä tuotteista aiheutuu henkilö- tai esinevahinkoja, myyntipaikan vuokraaja on niistä korvausvelvollinen.

Jos huomaat, että tuotteesi on kadonnut myyntipöydältäsi (eikä sitä ole myyty), kierrä viereiset ja kirpputorin muut myyntipöydät, sillä tavarat kulkeutuvat helposti muualle. Tarkista myös sovituskopin viereinen rekki sekä “Löytötavarat”-osasto siltä varalta, että tuotteesta on irronnut hintalappu ja henkilökunta on siirtänyt tuotteesi sivuun. Emme myy hintalaputtomia tuotteita.

Säilytämme löytötavaroita yhden viikon myyntijakson loppumisen jälkeen. Tule siis tarkistamaan löytötavarahuoneemme ajoissa, sillä tämän jälkeen löytötavarat siirtyvät kirpputorin omistukseen.

Myymälässämme on tallentava valvontakamerajärjestelmä sekä hälytinportit, jotka ehkäisevät varkauksia. Voit vuokrata kassalta varashälyttimiä tuotteillesi hinnaston mukaisesti.

Keskustan Kirppis ei vastaa kadonneista, rikkoutuneista tai varastetuista tuotteista, mutta tekee kaikkensa tällaisten tapausten ehkäisemiseksi. Keskustan Kirppis ei ole vastuussa tuotteiden vahingoittumisesta tai tuhoutumisesta ilkivallan, murron, tulipalon, vesivahingon tai muun siitä riippumattoman vahingon sattuessa.