Myyntiohjeet

Tältä sivulta voit lukea myyntipöydän varaukseen ja myyntijaksoon liittyviä ohjeistuksia. Klikkaa otsikkoa, niin näet ohjeet. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, voit lähettää meille sähköpostia: info@keskustankirppis.fi tai soittaa henkilökunnallemme.

Pöytävarauksen sopimusehdot tulee lukea huolellisesti ennen varauksen tekemistä. Ne pyydetään hyväksymään Kirppari-Kalle -varausjärjestelmässä varauksen yhteydessä. 

TIESITKÖ? Keskustan Kirppis tarjoaa tuottotakuun kirpputorimyyjille, jotka toimivat suositeltujen myyntiohjeiden mukaisesti. Mikäli myyntituottosi eivät kata pöytävuokraa, maksamme erotuksen!Lue tuottotakuun ehdot täältä. 

Pöytävarauksen voi tehdä nettisivuillamme Kirppari-Kalle -järjestelmässä tai paikan päällä liikkeessämme. Pöytävarauksesta vähintään ensimmäiset 7 päivää tulee maksaa varauksen yhteydessä. Lisäksi, tilityksen yhteydessä kirpputori perii asiakkaan myyntituotoista 15 % myyntiprovision. Myyntijakson päättymispäivän voit itse valita.

Osoitteemme on:
Keskustan Kirppis

Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla)

Pöytävaraus Kirppari-Kallen kautta:

 1. Rekisteröidy / kirjaudu sisään
 2. Varaa pöytä ja maksa varauksesi verkkopankissa
 3. Hinnoittele tuotteesi Kirppari-Kallessa tai kynällä

Varauksen jälkeen

 1. Tuo tuotteesi myyntiin, kun myyntijaksosi alkaa
 2. Seuraa reaaliaikaista myyntiäsi järjestelmästä
 3. Myyntijakson päätyttyä tyhjennä pöytäsi
 4. Maksamme sinulle myyntituotot suoraan pankkitilillesi

Pöytävuokraviikkoon kuuluu myyntipöydän lisäksi 1 x 30 kappaleen hintalappu-arkki. Jos sinulla on neljän viikon varaus, saat yhteensä 4 hintalappu-arkkia.

Jatkuva varaus tarkoittaa, että voit pitää kirppispöytää toistaiseksi voimassaolevana, ilman määrättyä päättymispäivämäärää. Jatkuvan pöytävarauksen voit tehdä sopimalla asiasta paikan päällä myymälässä tai ottamalla yhteyttä sähköpostitse: info@keskustankirppis.fi 

Jatkuvat varaukset eivät kuulu Tuottotakuun piiriin. Voit pyytää henkilökunnalta välitilitystä milloin tahansa kesken myyntijakson, niin tilitämme siihen saakka kertyneet myyntituotot tilillesi seuraavana pankkipäivänä. Jatkuvan varauksen myyntitilityksestä veloitetaan 15% provisio sekä mahdolliset tilityspäivään asti rästiin jääneet pöytävuokrat ja velat.

Jatkuvaan pöytävaraukseen ei sisälly ilmaisia hintalappuarkkeja. Voit ostaa hintalappuarkkeja niin monta kuin tarvitset (katso Hinnasto). 

Pöytävuokraajalla on oikeus keskeyttää jatkuva varaus 48 tunnin irtisanomisajalla. Kirpputorilla on oikeus irtisanoa jatkuvan varauksen sopimus 7 päivän irtisanomisajalla.

Pöytävarauksen jatkaminen
Jos haluat jatkaa pöytävuokraasi 7 päivällä, voit tehdä jatkovarauksen milloin vain Kirppari-Kalle -tililläsi, mikäli pöytä on vielä vapaa jälkeesi. Keskustan Kirppis ei tee varauksia ilman maksusitoumusta, vaan varaus on aina sitova.

Jos haluat varata pöytääsi 1-6 lisäpäivää (katso Hinnasto), se onnistuu Kirppari-Kalle -järjestelmän kautta vain, jos kahden varauksen välissä on aikaa alle 7 päivää. Muussa tapauksessa ota yhteyttä myymälän henkilökuntaan tai käy varaamassa lisäpäivät myymälän kassalla, niin laitetaan lisäpäivät kuntoon.

Pöytävarauksen siirto
Jos haluat siirtää pöytävarausta toiseen ajankohtaan, ilmoita siitä ennen myyntijaksosi alkua henkilökunnalle sähköpostitse: info@keskustankirppis.fi , puhelimitse tai myymälän kassalla. Maksamasi pöytävuokran maksu pysyy ”sisässä”, eikä siirrosta koidu lisäkuluja.

Pöytävarauksen peruutus
Pöytävarauksen peruutus tulee tehdä 48 tuntia ennen myyntijakson alkamista ilmoittamalla henkilökunnalle sähköpostitse: info@keskustankirppis.fi , puhelimitse tai myymälän kassalla. Varaus lasketaan alkavaksi myyntijakson ensimmäisenä päivänä klo 11:00 (aukioloajoista riippumatta).

Mikäli pöytävarausta ei peruta ajoissa, Keskustan Kirppiksellä on oikeus veloittaa yhden (1) viikon pöytävuokran hinta. Jos tässä tapauksessa olet jo maksanut useammasta viikosta, palautamme loput.

Hintalappuina käytetään ainoastaan Kirppari-Kalle -järjestelmän omia hintalappuja. Niitä ei voi tehdä itse, sillä jokaisessa tuotteessa tulee olla viivakoodillinen hintalappumme. Yhteen pöytävarausviikkoon sisältyy yksi hintalappuarkki (30 kpl/arkki). Jos sinulla on neljän viikon varaus, saat yhteensä 4 kpl hintalappuarkkeja. Lisää hintalappuja voi ostaa hintaan 0,60 €/arkki.

_______________________________________

Voit hinnoitella tuotteita kahdella tavalla:

 1. Suosittelemme esitäyttämään hintalaput netissä Kirppari-Kalle -tililläsi kohdassa ”Tuotteiden hinnoittelu”, jonne voit luoda rajattoman määrän tarra-arkkeja. Näin tuotteidesi tiedot siirtyvät automaattisesti järjestelmään. Kun olet hinnoitellut tuotteet, voit noutaa hintalaput kirppikseltämme valmiiksi tulostettuna, mieluiten ennen myyntijaksosi alkua.

Näin se toimii:

1) Kirjaudu Kirppari-Kalle -tilillesi tai mobiilisovellukseen
2) Klikkaa ”Tuotteiden hinnoittelu”
3) Paina ”Luo uusi tarra-arkki”
4) Klikkaa ”Hinnoittele”
5) Hinnoittele tuotteet joko yksitellen tai toistotyökalulla, ja paina ”Tallenna”

TIESITKÖ? Tuottotakuu pätee vain, jos hinnoittelet tuotteesi netissä. Tuottotakuun edellytys on, että myydyistä tuotteista jää tieto myynnin seurantaan tuotteen kuvauksen kera. Käsin kirjoitetuissa lapuissa tämä ei toimi. Lue lisää tuottotakuusta täältä.

Esitäyttämällä tuotteesi pidät kätevästi kirjaa tuotteista, joita olet tuonut myyntiin. Näin esim. katoamistapauksessa tuotteen jäljittäminen on helpompaa. Esitäyttämällä vähennät myös virheiden mahdollisuutta, sillä hinta luetaan kassalla suoraan järjestelmästä, kun taas käsin hinnoittelemalla näpyttelemme hinnan käsin.

_______________________________________

 1. Vaihtoehtoisesti voit noutaa myymälästämme tyhjiä hintalappuarkkeja, ja kirjoittaa hinnan ja tuotekuvauksen kynällä. Tällöin Kirppari-Kalle -tililläsi näkyy ajantasaisesti vain myytyjen tuotteiden tuotenumero ja hinta. HUOM! Tuottotakuu ei päde, jos kirjoitat hintalaput käsin. Lue lisää tuottotakuusta täältä

________________________________________

Muita ohjeita

Hintalapuissa tulee lukea tuotekuvaus ja hinta. Emme myy tuotteita, joista nämä tiedot puuttuvat. Suosittelemme kuvailemaan tuotteen merkin, värin ja koon. Mainitse, jos tuotteessa on jokin vika/tahra. (Kirppari-Kallessa kirjoitustilaan mahtuu 30 merkkiä, mutta käsin kirjoittamalla voi täydentää).

 • Tum sin verhot 160x220cm
 • Vans pun tennarit koko 39
 • Jokapoikapaita mustavalk M

Tämä ehkäisee rikoksia (hintalapun vaihtoa edullisemmasta tuotteesta toiseen), sekä säästää ostajilta vaivaa ja täten edistää myyntiäsi.

Kiinnitä hintalaput kunnolla erityisesti vaatteisiin, sillä tarrapinta ei ota kankaaseen kiinni pitävästi. Emme myy hintalaputtomia tuotteita, vaan ne päätyvät löytötavaroihin. Hyviä keinoja ovat esim. tarran kiinnittäminen pahvinpalaselle, jonka kiinnittää narulla vaatteeseen. Toinen hyvä keino on käyttää hakaneuloja. Ethän käytä nuppineuloja, sillä ne ovat kivuliaita henkilökunnalle ja vaatteiden sovittajille.

Pääset näkemään ajantasaisen myyntisi milloin tahansa netistä tai Kirppari-Kalle -mobiilisovelluksesta.

Kaikkien myytävien tuotteiden tulee olla kunnossa ja testattuja. Jos näin ei ole, niin viasta pitää olla selkeä maininta tuotteessa. 

Pääsääntöisesti kirpputorituotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta, mutta kaupankäynnissämme on reilun kaupan säännöt; ostajalla on tuotteeseen palautusoikeus 3 vrk sisällä kuittia vastaan, jos tuote on viallinen eikä sitä ole pystytty testaamaan myymälässä (erityisesti elektroniikka; kattolamppu, dvd-soitin tms.)

Tuo tuotteesi myyntiin joko:

 • myyntijakson aloituspäivää edeltävänä iltana puoli tuntia ennen sulkemisaikaa
 • myyntijakson ensimmäisenä päivänä kirppiksen avatessa ovensa.

Huom! Pöydän tyhjennyksen kellonaika ei ole sama kuin täyttämisajankohta. Tarkista, monelta pöytäsi tulee olla tyhjä, jotta säästyt ylimääräisiltä maksuilta.

Aukioloaikamme:
MA-PE 11:00 – 18:00
LA 10:00 – 16:00
SU 12:00 – 16:00

Keskustan Kirppis
Vapaudenkatu 40-42
40100 Jyväskylä
(Asema-aukion laidalla)

Jos saavut autolla, parkkeeraa autosi Asema-aukion parkkipaikalle tai Forumin parkkihalliin ja osta parkkilipuke. Voit lainata myymälästämme ostoskärryn, niin tavaroiden siirto myyntipaikalle sujuu helpommin. 

Tuotteiden tulee mahtua myyntipöydän sisäpuolelle, eikä niitä saa asettaa lattialle siivoojan tielle. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella, henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä osa tuotteista. Myynnistä poistetut tuotteet säilytetään viimeistään vuokraajan viimeiseen myyntipäivään saakka.

Henkareita riittää kirppiksellä kaikille. Omia ei tarvitse tuoda, ellet halua päästä turhista henkareistasi eroon. Emme säilytä asiakkaiden omia henkareita tai kestokasseja.

Myyntipöydän vuokraaja on vastuussa oman pöytänsä siisteydestä. Voit tuoda lisää tavaraa myyntiin milloin tahansa myyntijaksosi aikana. Suosittelemme käymään tarkistamassa myyntipöydän siisteyden joka päivä myyntijakson aikana, sillä siisti pöytä myy parhaiten. Halutessasi voit myös ostaa meiltä lisäpalveluna myyntipöydän siivouspalvelun. Katso hinnasto

Tuotteiden tulee mahtua myyntipöydän sisäpuolelle, eikä niitä saa asettaa lattialle siivoojan tielle. Mikäli tuotteet eivät pysy myyntipöydän sisäpuolella, henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä osa tuotteista. Myynnistä poistetut tuotteet säilytetään viimeistään vuokraajan viimeiseen myyntipäivään saakka.

Henkilökunta pitää huolen kirpputorin yleisestä siisteydestä.

Jos haluat alentaa kaikkien pöytäsi tuotteiden hintaa -50%, kerro tästä henkilökunnalle tekstiviestitse tai käymällä paikan päällä.  Merkitsemme alennuksen tilisi tietoihin, ja alennus tulee voimaan automaattisesti. Laita tai pyydä henkilökuntaa laittamaan pöydällesi kyltti alennuksesta. Huom! Jos sinulla on samanaikaisesti monta pöytää vuokralla, -50% alennus tulee automaattisesti KAIKKIIN pöytiin sekä mahdollisiin vitriinituotteisiin.

Huom! Sähköposteihin reagoimme parin päivän sisällä, joten suosittelemme ilmoittamaan alennusmyyntijaksosta tekstiviestitse tai käymällä paikan päällä.

Jos haluat alentaa yksittäisten tuotteiden hintoja, vaihda tuotteeseen kokonaan uusi hintalappu. Älä suttaa tai muuta hintalapun vanhoja tekstejä, sillä henkilökuntamme ei voi tietää, onko myyjä itse muuttanut hintaa. Näin ollen emme myy tuotteita, jonka tuotekuvaus tai hinta on käsin muutettu alkuperäisestä.

Kirppispöytäsi tulee olla tyhjennetty myyntijaksosi viimeisenä päivänä 1 tunti ennen sulkemisaikaa.

Keskustan Kirppiksen henkilökunta tarkastaa pois lähtevien myyjien tavarakassit, sillä näin kirppis pystyy valvomaan tuotteiden kulkua ja ehkäisemään varkauksia. Kun olet tyhjentänyt pöydän, siirry kassalle ja näytä tavarat henkilökunnalle.

Aukioloaikamme:
MA-PE 11:00 – 18:00 (pöytä tyhjennetty klo 17:00 mennessä)
LA 10:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä)
SU 12:00 – 16:00 (pöytä tyhjennetty klo 15:00 mennessä)

Voimme lisämaksusta tyhjentää myyntipöytäsi puolestasi! Katso hinnasto. Tyhjennyspalveluun kuuluu, että myyntijaksosi lopussa siirrämme pöytäsi tavarat laatikkoon/kasseihin, jotka voit hakea pois seuraavan päivän aikana. Tilaa tyhjennyspalvelu soittamalla infonumeroomme viimeistään päivää ennen tyhjennyspäivää.

Mikäli pöytääsi ei ole tyhjennetty määräaikaan mennessä, etkä ole ilmoittanut tilaavasi tyhjennyspalvelua ajoissa, perimme sinulta hinnaston mukaisen pikapalvelumaksun. Säilytämme kaikkien tyhjennettyjen pöytien tavaroita kolme päivää myyntijakson päättymisestä.

Keskustan Kirppis tilittää myyntituotot vain suomalaiselle pankkitilille. Käteistilityksiä kirppiksen kassalla ei tehdä, sillä olemme tehneet päätöksen olla varastoimatta käteistä myymälässämme. Tämä päätös helpottaa myös kirjanpitoamme sekä auttaa pitämään asiakkaiden myyntitulot varmassa tallessa.

Tilityksen yhteydessä kirpputori perii asiakkaan myyntituotoista 15 % myyntiprovision. Sinulle jää tästä todisteeksi kirjallinen tapahtuma Kirppari-Kalle -tilisi ”Myynnin seuranta” -kohtaan.

Jatkuvat varaukset / välitilitykset: Voit pyytää henkilökunnalta välitilitystä milloin tahansa kesken myyntijakson, niin tilitämme siihen saakka kertyneet myyntituotot tilillesi seuraavana pankkipäivänä. Jatkuvan varauksen myyntitilityksestä veloitetaan 15% provisio sekä mahdolliset tilityspäivään asti rästiin jääneet pöytävuokrat ja velat.

Tilitykset pyritään tekemään aina mahdollisimman pian, mutta kuitenkin viimeistään 5 pankkipäivän sisällä myyntijakson päättymisestä. Kun näet saldosi nollattuna Kirppari-Kalle -tililläsi, se tarkoittaa sitä, että tieto tilityksestä on lähtenyt pankkiimme, ja pankkien aikatauluista riippuen rahat ovat tililläsi yleensä noin 1-3 pankkipäivän sisällä. Lisää tilinumerosi tietoihisi Kirppari-Kalle -tililläsi ”Omat tiedot” -kohdassa ennen myyntijaksosi päättymistä, niin tilityksesi ei viivästy. Mikäli tilitystä ei jostain syystä näy eikä kuulu, otathan meihin yhteyttä info@keskustankirppis.fi , niin selvitetään, missä vika.

Myyntiraporttisi näkyy Kirppari-Kalle -tililläsi ”Myynnin seuranta” -kohdassa. Voit myös pyytää myyntiraporttia myymälän kassalta paperille tulostettuna.

Jos kirppikselle jääneitä tuotteitasi myydään vielä viikon sisällä myyntijaksosi päättymisen jälkeen, tilitämme kyseiset tuotot tilillesi erikseen.

Myyntipöydillä EI saa myydä:

 • Elintarvikkeita
 • Piraattituotteita
 • Teräesineitä tai -aseita (kysy vitriinipaikkaa)
 • Tupakka- tai alkoholituotteita tai muita päihteitä
 • Lääkkeitä
 • Vaarallisia aineita
 • Varastettuja tuotteita
 • Aikuisviihdettä
 • Alkuperäiskansojen / vähemmistöryhmien puvustusten kopioita
 • Likaisia, kosteusvauriollisia tai voimakkaasti tuoksuvia tuotteita
 • Käytettyjä uima-asuja tai alushousuja. Jos tuotteissa on kaupan hintalaput paikoillaan, se katsotaan käyttämättömäksi.

Jos olet epävarma tuotteidesi soveltuvuudesta myyntiin, kysy henkilökunnalta.

Poistamme epäkelvot tuotteet myynnistä välittömästi. Henkilökunnalla on oikeus poistaa myynnistä epäkelvot tai varastetuksi epäillyt tuotteet välittömästi. Mikäli kielletyistä tuotteista aiheutuu henkilö- tai esinevahinkoja, myyntipaikan vuokraaja on niistä korvausvelvollinen.

Jos huomaat, että tuotteesi on kadonnut myyntipöydältäsi (eikä sitä ole myyty), kierrä viereiset ja kirpputorin muut myyntipöydät, sillä tavarat kulkeutuvat helposti muualle. Tarkista myös “Löytötavarat”-osasto siltä varalta, että tuotteesta on irronnut hintalappu ja henkilökunta on siirtänyt tuotteesi sivuun. Emme myy hintalaputtomia tuotteita.

Säilytämme löytötavaroita 7 päivää löytöpäivästä. Käy tarkistamassa löytötavarahuone aina kun käyt siistimässä pöytääsi, sillä tämän jälkeen löytötavarat siirtyvät kirpputorin omistukseen.

Myymälässämme on tallentava valvontakamerajärjestelmä sekä hälytinportit, jotka ehkäisevät varkauksia. Saat kassalta varashälyttimiä tuotteillesi ilmaiseksi.

Keskustan Kirppis ei vastaa kadonneista, rikkoutuneista tai varastetuista tuotteista, mutta tekee kaikkensa tällaisten tapausten ehkäisemiseksi. Keskustan Kirppis ei ole vastuussa tuotteiden vahingoittumisesta tai tuhoutumisesta ilkivallan, murron, tulipalon, vesivahingon tai muun siitä riippumattoman vahingon sattuessa.

fiSuomi