Tuottotakuu

Keskustan Kirppis tarjoaa tuottotakuun kirpputorimyyjille. Mikäli myyntituottosi eivät kata pöytävuokraasi, maksamme erotuksen! Sinun ei tarvitse erikseen ilmoittaa, että haluat tuottotakuun voimaan – mikäli ehdot täyttyvät, saat rahat aina takaisin pyydettäessä.

Tuottotakuu on voimassa kaikissa itsepalvelupöydissä ja minimyymälöissä aikaisintaan 23.5.2019 alkaneista varauksista alkaen. Tuottotakuun piiriin eivät kuulu vitriinipaikat tai Easy-palvelu. Tuottotakuun hyvitys lasketaan myyntiprovision perimisen jälkeisestä summasta, eli asiakkaan tuotosta. Takuu voidaan myöntää enintään neljän viikon aikaisesta pöytävuokrasta siltä ajalta, jolta myyntituotot eivät yllä kattamaan pöytävuokraa.

Tuottotakuun tarkoitus on luoda turvaa kirpputorimyyjälle, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä miinukselle. 

ESIM. 1. Jos kahden viikon tuotto kattaa 1. viikon pöytävuokran, mutta ei 2. viikon pöytävuokraa, maksamme erotuksen yhden viikon pöytävuokran summaan asti, jotta et jää miinukselle.

ESIM. 2. Jos kahden viikon tuotto kattaa kahden viikon pöytävuokran jo 1. viikolla, mutta 2. viikolla myyntiä kertyy alle pöytävuokran hinnan verran, tuottotakuun ehdot eivät täyty.

Ohjeet hakemiseen:

Takuuta tulee pyytää kirjallisesti myyntijakson päättymisen jälkeen. Lähetä sähköpostia osoitteeseen: info@keskustankirppis.fi ja laittamalla sähköpostin aiheeksi “Tuottotakuun hyvitys”. Kirpputorin henkilökunta tarkastaa pyynnön, ja antaa päätöksen. Takuuhyvitys voidaan palauttaa ainoastaan kirpputorimyyjän pankkitilille. Takuun hyvityksiä myymälän käteiskassalla ei tehdä. Kirpputorimyyjän tulee ilmoittaa Keskustan Kirppikselle tilinumero hyvityssumman palautusta varten joko sähköpostilla tai Kirppari-Kalle -varausjärjestelmän “Omat tiedot” -kohdassa.

Tuottotakuun ehdot

1. Kirpputorimyyjä hinnoittelee kaikki myyntijaksoon kuuluvat tuotteensa Kirppari-Kalle -tilinsä kautta “Tuotteiden hinnoittelu” -kohdassa. Tuottotakuun edellytys on, että myydyistä tuotteista jää tieto myynnin seurantaan tuotteen kuvauksen kera. Näin henkilökunta voi tarkastella mahdollisen hyvityspyynnön syitä ja auttaa kirpputorimyyjää myymään menestyksekkäämmin.

2. Kirpputorimyyjä pitää myynnissä pääsääntöisesti hyväkuntoisia ja ehjiä tuotteita. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää tarkoituksellisesti huonokuntoista ja myyntikelvotonta tavaraa myynnissä useita viikkoja, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

3. Kirpputorimyyjä pitää myyntipöydän hyvässä järjestyksessä ja sopivan täynnä myynnin maksimoimiseksi. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää myyntipöydän tarkoituksellisesti epäjärjestyksessä tai liian täynnä niin, että ostaja-asiakkaat eivät löydä pöydästä ostettavaa, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

4. Kirpputorimyyjä uudistaa myyntipöydän tarjontaa pitkäkestoisissa varauksissa. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä pitää jatkuvasti myynnissä samoja tuotteita, jotka eivät ole menneet kaupaksi aikaisemmillakaan myyntijaksoilla, eikä myyntituottoja sen takia kerry.

5. Kirpputorimyyjä hinnoittelee tuotteet alueen kirpputorien yleisen hintatason mukaisesti. Takuu ei päde, mikäli henkilökunta toteaa, että kirpputorimyyjä hinnoittelee tarkoituksella tuotteensa selvästi ylä- tai alakanttiin niin, että myyntituottoja ei sen takia kerry.

6. Kirpputorimyyjä pitää tuotteitaan myyntipöydässä koko varatun myyntijakson ajan. Tuottotakuu ei päde, mikäli kirpputorimyyjä on estynyt tuomaan tuotteitaan myyntiin varattuna ajanjaksona eikä peruuta pöytävarausta ajoissa. Tuottotakuu ei päde, mikäli kirpputorimyyjä kesken myyntijakson poistaa tavarat myynnistä, vaikka hän ilmoittaisi siitä henkilökunnalle. 

7. Kirpputorimyyjän tuotot eivät riitä kattamaan myyntipöydän kiinteää vuokraa. Mikäli kirpputorimyyjällä on samanaikaisesti useampi myyntipöytä tai peräkkäiset myyntijaksot eri pöydissä: Tuottotakuu ei päde, mikäli myyntituotot kattavat kaikkien pöytien vuokrat riippumatta siitä, mistä pöydistä tuotto kertyi. Nyrkkisääntö on, että mikäli tuotto on suurempi kuin pöytävuokrat, erotusta ei hyvitetä. Hyvitys lasketaan myyntiprovision perimisen jälkeisestä summasta, eli asiakkaan tuotosta.

8. Kirpputorimyyjä toimii kirpputorin omien sääntöjen ja hyvän tavan mukaisesti, eikä aiheuta toiminnallaan harmia muille kirpputorimyyjille.

Mikäli kirpputorimyyjän toiminta täyttää tuottotakuun ehdot eikä siitä huolimatta saa pöytävuokran hinnan suuruista summaa myyntituotoistaan, Keskustan Kirppis hyvittää erotuksen kirpputorimyyjälle.

Ehdot päivitetty 4.1.2022

fiSuomi