Kuinka tienaat kirppiksellä?

Heippa, täällä kirjoittelee Eevi, toinen harjoittelijamme Keskustan Kirppiksellä. Opiskelen tällä hetkellä liiketalouden perustutkintoa kolmannella vuodella ja olen myös markkinointiviestinnän työharjoittelussa täällä Keskustan Kirppiksellä. Olen yllättynyt siitä millaista on ollut työskennellä kirppiksellä. Nimittäin on ollut todella kivaa ja työporukka on aivan loistava. Olen myös itse oppinut kirppareista paljon ja sen myötä nykyään ostan itse suurimman osan vaatteista kirppikseltä. Se on halpaa ja hauskaa!

Tässä muutama oppimani vinkki siitä, kuinka tienata rahaa kirppiksellä.

Tuo myyntiin reilusti tavaraa

Vaatteiden ja muiden myytävien tuotteiden määrällä on väliä, sillä mitä enemmän myyt, sitä enemmän myös tienaat! Mutta muista, että myös liian täysi kirpparipöytä ei välttämättä näytä asiakkaiden silmään mielenkiintoiselta.

Siivoa pöytääsi 

Kirjoita myyntijaksoviikko kalenteriisi ja varaa sen hoitamiselle aikaa. Muista siis panostaa kirppispöytäsi siisteyteen ja ulkonäköön käymällä säännöllisesti järjestelemässä pöytää (tai tilaa henkilökunnalta siivouspalvelu). Esimerkiksi lelut lasten korkeudelle ja aikuisten vaatteet rekkiin nätisti henkareihin, jotta ne tulevat tälle tietylle kohderyhmälle esille paremmin. Näin asiakkaiden on kivempi käydä tuotteitasi läpi!

(jatkuu kuvan jälkeen)

Vasemmalla sotkuinen pöytä, oikealla sama pöytä järjesteltynä. Kumpi houkuttelee enemmän?

Täydennä myyntipöytääsi 

On hyvä tuoda lisää tavaraa myyntiin jo myytyjen tilalle, vaikkapa samalla kun käyt siivoamassa pöytääsi. Näin saat varmasti enemmän tavaraa myytyä ja pöytäsi näyttää taas täydeltä!

Hinnoittele oikein

Mieti, onko vaate hyväkuntoinen ja mitä olisit itse valmis maksamaan siitä. Kierrä kirpputori läpi ja tarkkaile muiden pöytien hintoja – näin saat käsityksen kirpputorin yleisestä hintatasosta. Pienistä summista saattaa yhtäkkiä tulla isompi loppusumma mitä ajattelit, se onkin kiva yllätys!

Huomioi vuodenaika

Vuodenaika kannattaa ottaa huomioon, nimittäin saat tuottoa enemmän, kun myyt kylmillä keleillä ihania pörröisiä neulepaitoja ja toppatakkeja kuin joitain kesävaatteita. Tuo siis sellaisia vaatteita myyntiin mitkä ovat suosittuja siihen vuodenaikaan!

Pidä huolta myynnissä olevista tavaroista

Joskus tavarat seilailevat asiakkaiden käsissä muihin pöytiin. Kannattaa olla tarkkana, puuttuuko omasta pöydästä tuotteita mitä ei kuitenkaan ole myyty. Käy myös varmuuden vuoksi löytötavarahuoneesta katsomassa, sillä hintalaputtomat tuotteet viedään henkilökunnan toimesta sinne. Hintalaputon tuote on sama kuin myymättä jäänyt tuote.

Nyt kun tiedät ainakin suurimman osan kirppareiden myyntivinkeistä, niin miksipä et toisi kaappiin jääneitä vaatteitasi meille myyntiin ja tienaa myös siitä rahaa itsellesi? 

Varaa pöytäsi osoitteesta www.keskustankirppis.fi/paikanvaraus

Nähdään kirppiksellä! ♥